söndag 28 januari 2018

Veckorapport V. 4

Det är med dystra ord jag skriver detta blogginlägg. Dels för att portföljens resultat visar röda siffror och dels för att jag fick ett litet spel igår på Twitter angående Nordea Investor, som är Nordeas börsportal som definitivt inte håller måttet. Men nog om det ;-))


Det var lön i Fredags för oss Landstings anställda och det var efterlängtat. Det blev en lite bättre lön än jag väntat mig och därmed även en lite bättre skjuts in i portföljen. Men den rapporten är ju först om en månad.


Veckan som gått visar röda siffror som sagt. Portföljen ner med 1,74%.
Jag glömde skriva ner portföljvärdet 31/12 och kan därmed inte rapportera några total siffror för 2018, men sedan V. 2 är portföljen upp 7,78% vilket är MVG i min bok.


I och med lönen i fredags togs återigen Abelco in i portföljen. Jag är inte påläst för fem öre sedan jag gick ur senast, men OM Abelco på längre sikt, verkligen blir ett stort och fint investment bolag, så vill jag vara med från start. Därför la jag in 3700kr på vinst el förlust. Blir det ett fint investment bolag på lång sikt ligger jag åtminstone inne med ett gäng aktier till ett väldigt fint GAV.
Det inhandlades även två utdelande aktier, Resurs och Telia åkte in i portföljen. Dessa bolag behöver ingen djupare beskrivning då de flesta som läser detta känner till båda bolagen.


Vad som är lite kul men samtidigt lite tråkigt är att det känns som jag börjar landa lite i min investerings filosofi. Jag ligger ganska tung i Eyeonid, som jag använder som lite hävstång i portföljen. Jag är nöjd med antalet aktier där och nu är det bara låta tiden ha sin gång.
Förmodligen blir det mestadels utdelande aktier kommande månader/år. Givetvis är jag högst ambivalent i mina beslut och tankar, men känns lite som att man bara lägger in pengar i portföljen och fortsätter vardagen med allt vad det innebär. Lite tråkigt, men på sikt förmodligen den bästa filosofin. Dessutom oerhört enkel men ändå så svår att hålla sig ifrån att pilla i portföljen. Men tiden har sin gång och just nu känns det göttit.


Portfölj sidan är uppdaterad liksom Januari sparkvot.


God Avkastning önskar jag dig som läser detta svammel.


Var rädda om varandra!

1 kommentar:

  1. Hej FKTM!
    Långsiktig investering är i princip astråkigt. Jag har dagar då det är mer spännande att se målarfärg torka eller bröd gäsa än att glo på sina långsiktiga innehav. Det är det som är själva kärnan till framgång att inte vara inne o pilla för mycket på sina innehav. Har du skrivit eller gjort upp en plan för hur du tänkt investera. Det låter simpelt men är mycket effektivt. Otålighet är din värsta fiende! Snabba affärer löser inte dina ekonomiska problem, långsiktighet gör det.

    SvaraRadera