lördag 20 januari 2018

Portföljrapport V.3

Long time no see!


Igår infann sig lite kli i fingrarna, efter att skapa ett litet blogginlägg. Tanken började egentligen redan i Söndags... då jag skrev ner mitt portföljvärde för första gången utanför Nordeas börsportal.
I dagsläget kan man inte se någon vidare utveckling av sin(a) portföljer hos Nordea, mer än egentligen dagsaktuell utveckling. Därav kunde jag i och med USA stängning 22:00 igår kväll, läsa av årets 3:e portföljvecka och få ut en procentsats om hur utvecklingen har gått. Extremt enkelt och behändigt för en newbie som mig.


Hur har portföljen gått då?


Jo under årets tredje vecka har portföljvärdet ökat med 9,68%, utan några nyinsättningar. Ni som följer mig på twitter kan än sålänge se mina innehav i min profil. Just nu är de tre till antalet: 3M, AT&T samt Eyeonid. 3M och AT&T får tuffa på som utdelande bolag framledes. De har båda långa utdelningshöjningar och ses som stabila. Eyeonid är däremot min lilla hävstång i portföljen. Jag är nöjd med antalet och kommer nog inte fylla på mer där.


Jag läste senast igår någon på twitter, någon som skrev kriterier och länkade till någon sida där ytterligare kriterier för vad bra bolag ska innehålla är. Jag förvånades över hur väl dessa kriterer stämde överens med just Eyeonid. Några kriterier jag kommer ihåg på rak arm är bl.a: Bra bolag går med vinst. Bra bolag har en seriös ledning som håller vad de säger/lovar. Bra bolag har en attraktiv marknad framför sig. Bra bolag har kompetent ledning som brinner för vad de gör. Bra bolag når upp till de mål som de satt framför sig...etc. Alla dessa punkter uppfyller i Eyeonid och det gör att jag sover oerhört gott om natten.


Så sent som igår kom Eyeonid med ett PM om nytt avtal som är signerat. Man utökar sin kundbas till ytterligare en kontinent: SydAfrika. Detta är såklart oerhört kul för oss som ägare, och jag tror att det kommer fler avtal i närtid. Detta då VD Daniel kommunicerade i senaste Vloggen på youtube att man nästan har uppnått alla uppsatta mål som är uppsatta fram till September 2018 redan nu. Hur som helst är det spännande för oss som delägare i bolaget.


Nu på Fredag är det lön för oss inom Landstinget och tankarna om vilka investeringar jag ska göra går huller om buller. Vad jag VET!! är att jag ska lägga in några tusen i Abelco igen. Denna gång en mindre summa som jag ska försöka glömma. Blir bolaget vad de insatta säger vill jag gärna vara med på det tåget, och därför kastar jag in 3-4tkr där. Sen går tankarna om jag ska ta in Realty Income i portföljen eller om jag ska fylla på i 3M och AT&T. Ni som "känner" mig vid det här laget vet att jag har en förmåga att ändra mig, så därför lovar jag ingenting här i bloggen. Beslutet tas ändå dagen då lönen kommer in på kontot och det är dags att investera. Så vi får väl se vad det blir till slut.


Nu är mitt svammel slut och jag hoppas ni gör er en god helg och jag önskar er god avkastning!


Var rädda om varandra!1 kommentar:

  1. Hej och äntligen hittar jag någon som jag, som bara kan spara lite i taget, eller bara och bara, jag vill ju leva livet också medan jag kan så därför tänker jag inte dra ned på livets guldkant.
    Det jag funderar över, är vilken effekt utdelningsaktier, såväl innehav, som utdelningar ska redovisas i deklarationen, jag tycker inte att det känns som någon vits om jag måste ha en person som jag ska betala för att hjälpa mig med ifyllandet av besvärliga blanketter om utdelningarna per aktie ligger på nån procent. Jag tänker vad är då fel att spara i fonder, är det "ute" nu till fördel för utdelningsaktierna? Ger de mer på sikt än fonder? Framförallt aktiefonder, index...
    Tycker att jag numera har hyffsad koll på och en "stabil" fondportfölj, en liten buffert i räntor men har sneglat ett bra tag på dessa utdelande aktier. Är dock på tok för feg och osäker och skulle behöva någon at "hålla i handen vid språnget! ;-)
    Bra jobbat föressten, att både ta sig ur beroende och få ordning på ekonomin, mycket bra!

    SvaraRadera