lördag 23 december 2017

Avsaknaden av inlägg

Har de senaste månaderna inte skrivit några blogginlägg. Dels för att jag inte är en så duktig skribent, dels för att jag inte haft några speciella ämnen att skriva om som rör sparande och ekonomi.


Jag har däremot pysslat lite med siffror under förmiddagen. Gjorde klart årets sparkvot. Förenklade sidan om utdelningar, samt lade till en sida där jag kommer redovisa mitt totala portföljvärde.


Nuvarande innehav som syns på portfölj sidan är bara två stycken, 3M och Eyeonid. Ytterligare en anledning till att det inte finns så mycket att skriva om.


Dagarna tycker jag är ganska lika som ensamstående utan barn. Jag arbetar på ett arbete jag älskar. Vi har så sjukt kul tillsammans på jobbet. Sen hem, fixa mat om man orkar. Läsa igenom finanstwitter. Skriva något fyndigt och sen är det natta.


Vad gäller mitt sparmål sedan starten i Juni om att ha en kvot på minst 30% har fallit väl ut. Den slutliga sparkvoten för mina första 6 månader på börsen uppgick till 35.83% och får därmed MVG.
Sparkvotsmålet för 2018 är satt till just 35%. Har jobbat ganska mycket extra pass på jobbet som gjort att jag känner mig lite trött. Hoppas kunna uppnå 35% utan alltför mycket extra arbete.


Önskar dig som läser dessa enkla meningar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.


Var rädda om varandra


Tjing tjing från KFM

5 kommentarer:

 1. Hej KFM!
  Jag tycker om dina inlägg och jag tror inte att man behöver vara en särskilt duktig skribent för att skriva kring sitt sparande. Du gör det bra!
  Tråkigt att inläggen blivit färre men man ska tycka det är roligt och framförallt känna att man har tid för det.

  Hur härligt som helst att du gillar ditt jobb. Tyvärr sitter jag inte riktigt i samma sits. Jag trivs, men jag stormtrivs inte. Är alldeles för lat och främst bekväm för att byta :)

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
 2. Tuffa mål du sätter, 35% är bra och kan du hålla det under 2018 får du en fin utveckling på dina fortsatta investeringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack. Blev ju precis över 35% mina första 6mån 2017, så även jag hoppas och håller tummarna för att det ska gå vägen.

   Sen hoppas jag såklart på att Eyeonid ska bli en fin hävstång i portföljen under 2018. Tror det kommer bli fyrverkeri med avtal i bolaget under de kommande två månaderna. Ska bli spännande.

   Radera
  2. Satsa bara inte för hårt på förhoppningsbolag ;-)
   Jag har ingenting emot dem men personligen vill jag ha en stabil utdelning först innan jag vågar satsa på dessa raketer (om de nu nu blir raketer?).

   Radera
  3. Det finns en plan med tanke på Eyeonid och den håller jag fast vid. Utdelningar kommer till mig med småningom =)

   Radera