torsdag 27 juli 2017

Utökad utdelningsmaskin

Äntligen kom dagen jag väntat på i ca 1 månad, nämligen att lönen ska komma in på kontot så jag kan göra det jag funnit är så otroligt roligt - investera i aktier.


Jag lovar sällan någonting vare sig det är emot mig själv eller någon annan, men jag kan försöka så gott jag kan. Har ju tidigare skrivit om att jag ska köpa sporadiskt och/eller veckovis pga att det blir så stor "abstinens" att inte ha pengar att köpa för. Detta lilla försök får jag försöka med en annan månad, för det gick inte att hålla fingrarna borta från syltburken hahahahha


Mitt ISK konto "Utdelningsmaskinen" fick idag tillökning med nedanstående skärmdump. Bolag jag tittat på ett tag och som nu när pengar fanns, fick äran att bli med på resan mot pensionen.
Portfölj sidan är uppdaterad till dagens innehav i Utdelningsmaskinen. Själv tycker jag att det börjar se helt ok ut. Det är sju olika branscher vilket ger en ok spridning. Det saknas några bolag som pockar på uppmärksamhet, men dessa får jag köpa längre fram. Har jag tur får jag kanske en total utdelning på 150-200:- detta år, vilka givetvis ska återinvesteras.

Jag tänker inte spekulera eller räkna ut vad hela portföljen kommer att ge för utdelning under nästa år eftersom väskan stadigt kommer utökas med dels fler bolag och dels fler innehav i befintliga bolag. Däremot kommer det uppdateras då jag når mina utdelningsmål på sidan för "Mål" såklart. Utdelningen från mina bolag är det som är nr 1 och så får det bli.

Ta hand om er och var rädda om varandra!
2 kommentarer:

  1. Ser ju alldeles strålande ut. Jag är precis som du, kan inte hålla mig från att handla direkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Haha nej det krävs tålamod av pansar att stå emot 😜

      Radera