lördag 8 juli 2017

Pengarna är slut...

Månadens sparpengar tog slut fortare än de kom in på lönekontot. Ställde till och med klockan på 08:45 den 27/6 så jag kunde föra över pengar till Avanza.


Men nu då!? Sparpengarna e ju för f-n slut. Blev det inte roligare än såhär?


Sanningen är väl som så, att jag helt enkelt bara är ny. Det är en sak att "lyssna" på er som gått vägen före mig, läsa era tweets och blogginlägg, men en helt annan att göra det.


Punkt 1 & 2 är ju jätte enkla
1. Spara månadsvis minst 10% av inkomsten i aktier el fonder.
2. Återinvestera ev utdelning


Sen kommer nr 3
3. Gör detta i 10-20 år


hahahahahahaha "men belöningssystemet då?"


Skämt och sido, det är tålamod, stålsättning och ren vilja som gäller för min del.
Strategin att månadsspara kommer ta tid att lära sig LEVA med. Vid nästa lön ska jag försöka att inte investera allt på en gång. Köpa sporadiskt men ändå hålla mig till den långsiktiga planen. Stabila bolag med utdelning som är den strategin jag tilltalas mest utav. Visst skulle det vara kul med avkastning, men det viktiga är ändå en stabil utdelning från de bolag jag köper in mig i.


Ska bli roligt om några månader när det börjar trilla in några kronor i utdelning, så man kan få nytta av vad man lärt sig i Excel träsket. Enkla grafer men som ändå är riktigt kul att pyssla med.


Lite svammel från en nysparare =)4 kommentarer:

 1. Svammel kan ibland vara av godo. Mitt tips; tänkt likt detta; ALLA, precis ALLA, säger att man skall gå enligt/följa det du ovan säger, men få gör det. De få som gör det är de som kommer längst. Se tiden an, njut av nuet och tillvaron och "glöm" de 10% då du avsatt dem.

  http://fermentumvitae.blogspot.se/2015/07/kunskap-makt.html

  Hjärnan är fascinerande men när du väl lär dig förstå vad, hur och varför den påverkas, kommer du komma mycket långt. Ett tips är att läsa psykologi och fortsätta investera i bolag som du just nu har i väskan. Resten kommer lösa sig av sig självt.

  /Sofokls

  SvaraRadera
 2. Det sägs ju att det tar 21 dagar att lära sig ett nytt beteende. Äter du Omega3 21 mornar i rad ska detta beteende vara ingrott t.ex. Kanske gäller det 21 st löner när det kommer till sparande för att det ska kännas normalt? Jag vet inte ;)

  Bra inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå KTM.
   Haha ja det kanske är så och jag hoppas såklart du har rätt. :-) bara gneta på och låta tiden ha sin gång. Ska testa din sporadiska strategi nästa månad får vi se.

   Tack :-)

   Radera