torsdag 20 juli 2017

Lite allmänt svammel

Om 7 dagar kommer juli lönen... hur juni har gått kommer i ett kommande inlägg såklart.
Men som jag skrivit både på twitter och på bloggen tidigare, så gjorde jag som nybörjare (med konsumtions behov) några mindre "misstag". Summa sumarum är det tydligen KUL att göra av med pengar, om man kallar sig "Från Kronofogden till Miljonär". Med tanke på det var det ett dåligt beslut att slänga in hela månadssparandet i arbete på en dag.
Jag menar, hur kul är det att inte ha pengar att köpa för resterande 30 dagar!?!?!?
Precis, inte speciellt kul.


Tanken blir nu, att likt Kronan Till Miljonen, köpa lite sporadiskt och sprida ut investeringarna över hela månaden. Detta kanske stillar "behovet" och abstinensen litet ;-))


Tankarna är många och går huller om buller med tanke på vad som ska få äran att komma in i "Utdelningsmaskinen" när Juli månad kommer... Brainstormingen ser ungefär ut som följer: Telia, Hemfosa, Fast Balder pref, Volati pref, Tele2, Skanska, K2A, Swedbank, Clas Ohlson, Fagerhult, H&M, MTG, Ratos, Saab, Wallenstam, Whilborgs fast....
Som ni ser är det en salig blandning och givetvis kan jag inte köpa in mig i alla, även om de i sig hade gjort sig lite av en egen liten fond.


Tankarna är inte klara någonstans! Månadssparande passade mig inte - provar sporadisk/veckoköp kommande månad. Ska jag köpa fler aktier i en kanske två aktier, eller ska jag sprida köpen med 1-2 aktier per bolag och sedan fylla på? Detta är bl.a en fråga jag ska göra mig bekant med praktiskt sett. Erfarenhet sägs ju vara kunskapens moder, visst kan man lyssna på er andra, men då har jag inte gjort erfarenheten själv. När det gäller såhär "enkla" eller I-lands "problem" tycker jag det är helt ok att göra egna erfarenheter. Är det större frågor som kanske kostar lite mer, med tanke på risk osv, är det såklart ganska klokt att följa de tips och trix ni skriver i era bloggar och på finanstwitter!


Nu har jag väl spytt ur mig lite galla för denna dag, och det känns bra i magen.


Ta hand om er och var rädda om varandra!3 kommentarer:

 1. Hej
  Själv brukar jag småhandla varje vecka, då det upplägget passar mig bäst. Försöker använda Avanzas minicourtage, vilket innebär att jag försöker köpa för max 597:- så ofta det går.
  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte alternativet namn och webbadress i svarslistan?
   Har ingen blogg kopplad till min mail ovan, men min blogg är tryggpension.nu.
   Tryggpension

   Radera
  2. Hej! Lite så mina tankar går med :-). Får testa det kommande lön så får jag utvärdera sen.
   Mvh

   Radera