tisdag 27 juni 2017

"Utdelningsmaskinen" går in i handeln

Nu är äntligen några månaders väntan slut. Skulder, lån och Kronofogdemyndigheten är BORTA. Idag kom första HELA lönen in på kontot. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag nu lärt mig, kommit till insikt nog om, mina tidigare handhavanden med konsumtion och slösande av pengar.


Hur som helst så åkte det in 8000:- på Avanza från lönen. 300:- av dessa fördes direkt över till ISK kontot "Gudbarnen" och resterande 7700:- stannade kvar i "Utdelningsmaskinen".


Sparkvot
7700:- ger således en sparkvot på 37% och får anses som Godkänt som första kvot.


Vilka aktier köpte jag då?


Gör det enkelt och låter skärmdumpen få berätta vilka inköp det blev. Försökte i möjligaste mån att gå in med så mycket av summan som möjligt och tycker jag lyckades ganska bra. Bolagen jag kommer köpa i "utdelningsmaskinen" är bolag jag tror är långsiktiga investeringar, eller rättare sagt, en helt ok förvaltning av mina pengar på längre sikt.

Utdelningen av dessa köpta aktier blir således en summa av 365,5:-. Detta ger en timlön över dygnets alla timmar på 4öre per timma per år. Nu kan jag alltså med gott samvete ligga på soffan eller sängen och tjäna pengar. Hur gött är inte det??

Nu är jag urkass på analyser, förklaringar osv, så jag håller mig ganska kort. Hur som helst är jag igång med mitt sparande och jag tycker det är det absolut viktigaste. För såhär mycket har jag ALDRIG tidigare sparat i hela mitt snart 42-åriga liv.

Må väl och var rädda om varandra!8 kommentarer:

 1. Fantastiskt!
  Gillar alla bolagen men kan väldigt lite om preffen du köpte där sist i listan.
  Men det här är alltså grunden till din utdelningsportfölj som du kommer bygga vidare på?
  Tycker även att sparandet till barnen ska räknas med i sparkvoten, men det där är ju lite upp till var och en i och för sig :)

  Ha det bra!
  //KTM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Grund och grund haha det är en start iaf. Har en låååååång bevakningslista och själva Utdelningsmaskinen kommer väl innehålla 20-40 olika bolag i slutänden. Så ja du har rätt, den kommer att byggas ut över tiden 18-23år framåt.
   K2A är ett fastighetsbolag (som de flesta preffar) och handlas idag en god bit under inlösenkursen vilket jag förstått är fördelaktigt. Med tiden kommer det bli två preffar till så jag får, om än liten utdelning varje månad. Spridningen kommer bli ganska stor på sikt vilket även det ska vara bra.

   Haha nja, jag får lite dåligt samvete att räkna in sparkvoten för gudbarnens spar i min egen kvot, det är ju trots allt inte "mina" pengar ;-)

   Tack för kommentar KTM. Nu kör vi :-)

   Radera
 2. Grattis! Ska bli kul att följa din resa. Kul att du väljer att blogga om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fredrik. Kul att du följer med på resan :-)

   Radera
 3. Hej KFM till Miljon!

  STORT grattis till din skuldfrihet.

  Jag är nyfiken - under dina år så har du säkert kommit i kontakt med många inkassobolag (intrum, lindorff etc). Hur har du upplevt deras bemötande?

  Stort grattis igen.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Malmoiten!

   Det stämmer, har nog varit i kontakt med de flesta inkassobolag under åren som gått. Ärligt talat har jag valt att ha så lite kontakt med dem som möjligt, så jag kan inte uttala mig om deras bemötande direkt. Glad att jag är skuldfri nu iaf.

   Med vänlig hälsning

   Radera
 4. Hej!

  Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Seglarn.

   Stort tack för det =)

   Hälsningar "kfm till miljonär" ;-)

   Radera