torsdag 11 maj 2017

Investeringar i tanke

Som jag tidigare skrivit närmar jag mig skuldfrihet. Något jag längtat några år på och snart är det verklighet. När det är klart, är tanken att börja spara i aktier, långsiktigt.


Idag på jobbet satt jag och spånade på en eventuell portfölj. Här nedan skriver jag vilka bolag jag förmodligen kommer ha i en kommande portfölj. Det vore kul om ni som investerar långsiktigt, låt säga från 15 år och uppåt lägger en kommentar på mitt förslag av portfölj.


Tanken är att denna portfölj ska ge mig utdelningar som jag återinvesterar i 18-23 år framåt i tiden. Jag är fullt medveten att jag kommer få vara med om minst en börskrasch.


Lets go:


Akelius pref
Alfa laval
AT&T
Atlas Copco
Axfood
Castellum
Coca-Cola
Fast Balder pref
HM
Investor
Industrivärden
Johnson & Johnson
Nordea
Resurs
SCA


Detta blir 15 bolag totalt. Portföljen innehåller 9 olika branscher och på så sätt hoppas jag den kanske har spread nog!? Valuta spread i SEK & Dollares.


Vilka bolag skulle du ha kvar eller ersätta med något annat?


Tanken är som sagt 18-23 års sparande - mao köp och "glöm" över tid.


På återseende :-)


4 kommentarer:

 1. Snyggt, äger många av dem bolagen själv. Glöm inte att köra utländska innehaven i kapitalförsäkring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack coachen! Vet redan nu att vissa bolag kommer bytas ut ;-). Japp, KF konto är redan ordnat och döpt till "kapitalsvinet" på Avanza. Om 11927:- är jag fri från skuld på ALLA sätt och därmed börjar den 23 år långa resan mot pension ;-)

   Radera
 2. Spännande =)
  Du får ta och skriva lite om AT&T, verkar intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, sådant e jag urkass på. E iaf ett tele/nät bolag i US med ökade utdelningar sista 32 åren. Så det är nog hyffsat stabilt att lägga in några kronor i. Utdelningarna sker kvartalsvis. 5.någonting % avkastning.
   Högst amatörmässig rapport ;-)

   Radera