fredag 28 april 2017

Nybörjarmisstag....

Nu börjar det hända lite saker, istället för bara en massa snack ;)
Igår påbörjades mitt sparande i aktier. Två aktier jag följt under ca 2 månader.
Det handlar inte om några enorma summor, men ändock drygt två laxar.


Igår när jag, via mobilen skulle shoppa loss på Avanza, hade jag inte en tanke på VART aktierna låg. Dvs vilken lista dom ligger på... med tanke på det hade jag inte en tanke på courtaget. Köpte till pengarna nästan var slut på ISK kontot och kände mig ganska nöjd... såklart.


Imorse fick jag till min förvåning se att min köpkurs för aktierna hade ökat, jag hade alltså köpt dyrare aktier när jag sov, än ordern jag la in tidigare under gårdagen. Jag skrev till kundsupport och undrade om dom kunde korrigera mitt misstag genom att jag satte in pengar och köpkursen blev den rätta igen - vilket de inte kunde. Jag får bita i det sura äpplet istället. På sikt gör det såklart ingenting.


Jag hade bara 597:- i huvudet när jag köpte aktierna... "jag får inte köpa över 597:- då blir det dyrt courtage"... Men nu låg aktierna på en lista där minsta courtage var 19:- hahahaha


Nu har jag gjort ett misstag och förhoppningsvis lärt mig något på min resa =)


Nej, jag är inte fri från fogden än... så egentligen ska inte min resa börja riktigt än. Men jag är köp sugen och gjorde en liten liten investering (förhoppningsvis), så fogden är ute ur mitt liv senast om 2 månader.


Väl mött! :)

4 kommentarer:

 1. Well, been there done that ;)
  http://www.kronantillmiljonen.se/uncategorized/ett-av-mina-stora-misstag/

  SvaraRadera
 2. haha... då känner jag mig välkommen i klubben mao =) Känns skönt!

  SvaraRadera
 3. Man lär sig av misstagen, bättre att dom kom nu i början än senare :) kör hårt

  SvaraRadera